Ghid de cumparare si tendinte in alegerea noii usi pentru garaj


Usi pentru garaj

Usi de garaj • iunie 4, 2016 • Alin Tecu

Atractivitatea vizuala plus cresterea valorii, sunt doua aspecte importante pentru proprietarii de case, care, recurg la diverse modalitati pentru a-si extinde personalitatea casei intr-un mod cat mai placut. Ai doar o singura sansa de a face o prima impresie buna, iar in acest an, atentia se indreapta spre singura optiune cu randament maxim. Deoarece ocupa 30-40% din fatada unei case, frumusetea unei usi de garaj rezidentiale schimba intr-adevar aspectul final. Vom explica pe scurt, care sunt astazi noile tendinte. 

Devin mai mari

Usile mari pentru garaj sunt la moda acum. Atunci cand construiesc sau remodeleaza o locuinta, proprietarii lasa goluri mari pentru a crea mai multa deschidere usilor care completeaza casa si ies frumos in evidenta.

Cand alegi dimensiunea, ar trebui sa mergi pe un spatiu mai mare. Vei aprecia un loc suplimentar de depozitare, deoarece este greu de prezis nevoile tale care vor fi in cinci sau zece ani de acum incolo.

Usile pentru garaj imitatia lemnului

Lemnul confera casei un aspect clasic, placut, insa este foarte costisitor din punct de vedere al intretinerii si al costurilor. Oamenii doresc aspectul lemnului, dar fara eticheta de pret ridicata sau rutina anuala de slefuire si revopsire. Din fericire, noua generatie de usi pentru garaj sunt mai puternice, mai sigure, mai bine izolate si necesita o intretinere minima, sunt mult mai eficiente energetic decat usile din lemn reale.

Sa nu uitam estetica, din moment ce acum vin intr-o gama larga de stiluri si culori, finisarile de suprfata sunt concepute sa imite perfect lemnul natural.

Ferestre mult mai mari

O frumoasa fereastra in camera de zi e un lucru minunat. De ce ar trebui sa fie diferit pentru o usa de garaj? Garajele nu trebuie sa fie zone intunecate lipsite de lumina soarelui. La fel ca ferestrele pentru casa, acestea permit mai multa lumina si vedere catre exterior. In cazul in care usa principala de la intrare are ferestre, adaugand si la usa garajului devine mai placuta vizual.

Cum alegi o usa pentru garaj?

Achizitionarea usilor pentru garaj, nu este intotdeauna o sarcina tocmai usoara, in special atunci cand esti impartit intre doua decizii, daca ar trebui sa repari usa curenta sau sa cumperi una noua. Din moment ce nu este un eveniment care se intampla des, hai sa vedem factorii care sunt luati in considerare.

Stilul arhitectural al casei

Bungalow? In stil rustic? Victorian? Oricare ar fi stilul casei tale, exista o usa de garaj pentru a completa fiecare design: clasic, rustic si modern. Sunt disponibile peste 40 de tipuri de panouri cu diferite culori standard si ambutisari.

Cauti o usa de garaj care nu necesita intreinere, si este eleganta? Ea exista! Tine minte ca cel mai important factor este proiectul casei tale, aspectul estetic. Din moment ce usa pentru garaj ocupa un spatiu deloc neglijabil din fatada casei tale, este important ca ambele elemente sa completeze armonios tabloul final.

Izolarea termica e un plus

Izolatia imbunatatita nu este doar un trend, contribuie si la izolatia casei cu totul. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care garajul imparte un perete adiacent cu o camera din interiorul casei. Zgomotele din exterior sunt de asemenea reduse cu materialul de izolare. In cazul in care garajul este utilizat si pentru alte activitati, prevenirea zgomotului exterior este ideala. Cine ar vrea sa fie deranjat?

De ce ar trebui sa aleg o usa izolata, daca garajul meu nu e izolat?

Deschiderea usilor este foarte mare, iar izolarea contribuie la reducerea cantitatii temperaturii exterioare care intra in garaj, mentinandu-l mai confortabil pentru tine. Acest lucru este important din mai multe motive:

  1. In cazul in care este atasat de casa, aerul se poate deplasa dinspre usa spre zona de locuit.
  2. Daca folosesti garajul ca un atelier, confortul tau va fi o prioritate de top.
  3. Daca se afla sub o camera, aerul poate calatori prin plafonul garajului in podeaua camerei de mai sus. O usa izolata va mentine temperatura stabila.
  4. O usa izolata este, in general, mai linistita si are un interior mai atractiv decat o usa neizolata.

Care este pretul de achizitie?

Raspunsul depinde de mai multi factori, pentru ca exista o gama incredibil de larga de stiluri si calitati, iar bugetul este un aspect foarte important. Foloseste acest calculator de pret pentru usi de garaj.

Din fericire, azi poti sa achizitionezi usa pentru garaj cu mai putin de 990 Euro, lungime maxima 3 m si panouri stejar auriu. In cazul in care preconizezi adaugarea unui rand de ferestre sau o usa pietonala inclusa, atunci se pot genera costuri suplimentare. Vestea buna e ca vei obtine un randament solid al investitiei, potrivit unui raport cost versus valoare, investitia intr-o usa pentru garaj returneaza aproape 90% din costul ei.

Citeste si: Usi de garaj, o investitie inteligenta, sigura si profitabila

Am nevoie de montaj profesional?

Pentru ca oricat de buna ar fi o usa de garaj calitativ, instalarea corecta este si mai valoroasa, ai in vedere cand alegi furnizorul usii sa beneficiezi de un serviciu de montaj corespunzator.

O usa de garaj este cel mai mare obiect in miscare din casa ta, iar din cauza numarului mare de piese de mici dimensiuni, instalarea este foarte tehnica. Conectarea arcurilor poate fi deosebit de periculoasa si instalarea corecta este esentala pentru performanta usii, in plus, instalarea incorecta poate anula anumite garantii.

Contacteaza un expert in usi de garaj, in scopul de a intelege mai bine nevoile tale specifice. Te vom ajuta sa faci cea mai buna alegere posibila, deoarece vom lua in considerare atat bugetul, stilul casei si nevoile tale specifice.

Concluzii

Tendintele usilor de garaj sunt un produs al timpului si ideologiei curente. Tehnologia si auto-exprimarea au dictat ceea ce azi se numeste trend. O familie numeroasa inseamna nevoia de spatiu suplimentar. Acest spatiu de locuit trebuie sa fie confortabil. Pe masura ce acesti factori se schimba, tendintele usilor de garaj se vor schimba cu ele.

Promotii si preturi speciale la toate produsele noastre

Contacteaza-ne in Craiova sau cere o oferta de pret.