Usi de garaj rezidentiale - sectionale sau tip rulou

Usi de garaj

Usi actionate electric sau manual pentru garaj - sectionale si tip rulou

Usile de garaj au devenit rapid cele mai populare si practice alegeri in randul proprietarilor de case rezidentiale, deoarece rezolva foarte multe probleme comune. Actionate manual sau electric din telecomanda, portile de garaj prezinta caracteristici inovatoare de siguranta, confort si securitate. Prin finisajele de suprafata, culori si stiluri, si-au pus definitiv amprenta in ceea ce priveste aspectul si modul cum se integreaza in arhitectura casei. Sunt de doua tipuri: usi de garaj sectionale si usi de garaj tip rulou.

Moderne, practice si usor de utilizat, usile automate pentru garaje respecta toate normele de siguranta in utilizare. Sistemele de comanda si control se pot conecta la sistemul de management al cladirii, in plus, cu ajutorul unei singure telecomenzi se pot controla atat usa garajului, cat si poarta de acces in curte. Sunt construite sa reziste la peste 25.000 cicluri de actionare.

Usile sectionale iti ofera posibiliatea sa utilizezi la maxim spatiul din fata si din interiorul garajului, deoarece se deschid toate vertical, prin alunecare de-a lungul plafonului. Acest mecanism este ideal pentru drumurile de acces mai scurte, sau probleme de spatiu interne. Automatizate sau manuale, pot fi dotate cu usa pietonala ce permite o traversare usoara, fara a fi necesara deschiderea intregii usi.

Modele usi de garajUsi de garaj benefit

Usile de garaj sectionale BeneFit reprezinta varianta optima in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Realizarea usilor pe dimensiune standard duce la eficientizarea costurilor si reducerea pierderilor de material. Usile BeneFit sunt dotate cu arcuri de tractiune ce pot fi montate sub sina pe care culiseaza usa sau pe lateralele ei.

Avantajul principal al usilor cu arcuri de tractiune consta in faptul ca instalarea sinei se poate face si cand stalpii laterali si grinda au dimensiuni reduse. Usile BeneFit sunt garantate 15 000 de cicluri de functionare. Daca vom considera o utilizare medie zilnica de 3 cicluri, vom ajunge la o durata de folosinta de peste 10 ani.Usi de garaj benefit


Usi de garaj BeneFit XL


Usi de garaj Benefit XL

Usile de garaj sectionale BeneFit XL reprezinta varianta optima in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Aceste usi sunt gandite pentru garajale mici, cu lungime maxima de 3,2 m. Usile sunt echipate cu arcuri de tractiune, amplasate in stalpii laterali ai usii.

Datorita acestei solutii tehnice, spatiul necesar de grinda este redus pana la 65mm, in cazul usilor manuale si 120mm, in cazul usilor electrice. Usile BeneFit XL sunt garantate 15 000 de cicluri de functionare. Daca vom considera o utilizare medie zilnica de 3 cicluri, vom ajunge la o durata de folosinta de peste 10 ani.Usi de garaj Optima - 25% reducere la usile sectionale Optima

Usile de garaj sectionale Optima ofera cele mai flexibile variante constructive. In primul rand, este vorba despre faptul ca usile Optima se pot realiza pe orice dimensiune, apoi trebuie retinut ca sunt dotate cu arcuri de torsiune ce pot fi montate atat pe grinda pe care se aplica usa, cat si in spatele sinelor.

Usile Optima sunt garantate 25 000 de cicluri de functionare. Daca vom considera o utilizare medie zilnica de 3 cicluri, vom ajunge la o durata de folosinta de peste 20 ani.Usi de garaj Optima


Usi de garaj Vogue


Usi de garaj Vogue

Usile de garaj sectionale Vogue ofera cele mai flexibile variante constructive. In primul rand, usile Vogue se pot realiza pe orice dimensiune, apoi trebuie retinut ca sunt dotate cu arcuri de torsiune ce pot fi montate atat pe grinda pe care se aplica usa, cat si in spatele sinelor.

Usile Vogue sunt garantate 25 000 de cicluri de functionare. Daca vom considera o utilizare medie zilnica de 3 cicluri, vom ajunge la o durata de folosinta de peste 20 ani.Usi de garaj tip rulou


Usi de garaj tip rulou

Usile tip rulou sunt folosite pentru a inchide suprafete mari si acolo unde nu se preteaza o usa sectionala. Cea mai des intalnita utilizare o reprezinta usile de garaj si usile pentru inchiderea spatiilor comerciale.

Principalul avantaj pe care il au usile tip rulou fata de usile sectionale este dat de restrictiile de montaj mult mai permisive. Datorita faptului ca intreaga usa se roluieste intr-un cilindru, in partea de sus a usii, face ca restrictiile cu privire la dimensiunile grinzii, stalpilor laterali si la adancimea garajului, necesara montarii usii, sa fie mult mai usor de respectat.

Usile tip rulou sunt realizate din lamele de 77mm, iar inaltimea maxima pe care o poate avea o astfel de usa este de 4650 mm. Latimea maxima a unei usi tip rulou, cu lamele de 77 mm, este de 5300 mm. Suprafata maxima pe care o poate ocupa o usa de tip rulou este de 20mp.

Sunt actionate de motoare tubulare care pot fi actionate prin: telecomanda, selector cu cheie, buton de perete sau printr-un modul de comanda prin tehnologia GSM. In plus, usa tip rulou poate fi accesorizata cu: sistem de fotocelule, senzor de muchie „Safety Edge”, semafor rosu. Usa tip rulou poate fi echipata cu lamele cu gemulete sau cu grile de ventilatie.

Caracteristici si accesoriiIzolare termica usi de garaj


Izolare termica

Izolarea termica foarte buna este asigurata de panourile de 40mm grosime cu spuma poliuretanica de inalta densitate (coeficient termic de transfer 0.49 Watt/mp*K) si chederele tip EPDM de pe intreg conturul usii precum si dintre panouri, rezultand un coeficient termic de transfer pentru usa instalata de 0.9 Watt/mp*K.

Panourile sunt umplute cu spuma poliuretanica cu excelente proprietati termoizolatoare. La aceeasi grosime spuma confera un grad dublu de izolare fata de polistiren.Accesorii usi de garaj

Pentru facilitarea utilizarii si pentru securizarea impotriva oaspetilor nepoftiti, usile de garaj se pot comanda cu diverse accesorii. In functie de actionare, usa de garaj poate fi diferit accesorizata. Pentru usile de garaj manuale se recomanda instalarea unui bolt care va bloca mecanic usa. In acest fel, usa nu va putea fi deschisa din exterior de catre o persoana neautorizata.

Pentru usile actionate electric, in garaje in care singura cale de acces o reprezinta usa sectionala, se recomanda instalarea unei yale de deblocare a motorului. Yala se monteaza pe fata usii, iar folosirea ei va actiona sistemul de deblocare al motorului. In acest fel, in cazul unei pene de curent, usa de garaj va putea fi actionata manual. Pentru usile sectionale cu suprafete mari se poate monta un maner din plastic. • Buton perete usa de garaj
  Buton perete
 • Sisteme de fotocelule
  Sistem de fotocelule
 • Manaer simplu peru usa de garaj
  Maner simplu

 • Yala blocare
 • Yala deblocare
  Yala deblocare
  motor
 • Sistem blocare
  Sistem suplimentar
  blocare
 • Bolt
  Bolt
 • Telecomanda 4 canale
  Telecomanda
  4 canale


Usi de garaj cu panouri vitrate


Usi de garaj cu ferestre sau panouri vitrate

Ferestrele au un dublu rol pentru usile de garaj: pot armoniza usa cu restul ferestrelor imobilului sau pot facilita intrarea luminii in garaj.

Ferestrele pot fi circulare, dreptunghiulare sau cu diverse forme si motive. Ramele ferestrelor pot fi din PVC (albe sau negre) sau din inox. Ferestrele se pot pune pe toate panourile, chiar si pe usa pietonala. Panourile vitrate au rama din aluminiu ce poate fi vopsit in orice culoare a paletarului RAL.Usa pietonala integrata

De cele mai multe ori tinem in garaj, pe langa masina, numeroase obiecte utile, echipamente sau vehicule usoare. Bicicletele sunt cel mai des depozitate in acelasi loc cu masina. Fara a mai deschide complet usa de garaj puteti avea acces rapid la tot ce se afla inauntru. In plus, daca mai exista o alta usa pentru accesul in garaj, aceasta poate fi realizata din acelasi material precum usa sectionala.

Accesul in garaj se poate face prin usa pietonala ce se incadreaza in design-ul general al usii BeneFit care permite cu usurinta accesul in interiorul garajului fara a fi necesara deschiderea usii. Usa pietonala este prevazuta cu un amortizor montat in partea superioara ce asigura inchiderea acesteia evitand astfel distrugerea accidentala. Rama usii si manerele sunt din aluminiu eloxat estetic si rezistent la coroziune.Usa pirtonala integrata in usa de garaj


Automatizari pentru usi de garaj


Automatizari usi de garaj

Avantajele automatizarilor SOMMER
 • Consum redus de energie
 • Fiabilitate si durabilitate ridicate datorita tehnologiei de functionare
 • Lantul este stationar, astfel incat pierderea de energie este minima datorita faptului ca nu exista frecare precum in cazul tehnologiei cu lant circumferential
 • Lantul nu necesita intretinere, nu trebuie uns, ceea ce inseamna ca nu exista pericolul aparitiei petelor de ulei
 • Sistem de autoblocare impotriva hotilor
 • Posibilitate conectare bariera cu celule fotoelectrice
 • Montaj usor si rapid datorita preasamblarii


Culorile, texturile si ambutisarile panourilor usilor de garaj

Usile de garaj sectionale sunt construite din panouri sandvici, din tabla galvanizata si spuma poliuretanica. Au grosime de 40mm si asigura o izolare termica eficienta.

Pot fi realizate in peste 40 de variante coloristice cu diverse ambutisari. Panourile sunt vopsite in procesul de fabricatie in culori standard, dar pot fi vopsite in orice culoare a paletarului RAL. Pentru proiectele rezidentiale se pot alege panouri infoliate care imita lemnul

Beneficiaza de promotii exclusive si preturi speciale

CERE OFERTA