Cum alegi cele mai bune termopane pentru casa, balcon?


ferestre termopan craiova

Tamplarie PVC • iunie 7, 2023 • ALDECORO

V-ați săturat să simțiți frigul iernii intrând prin ferestrele dvs? Sau poate v-ați săturat de poluarea fonică constantă de pe străzile aglomerate din Craiova? Instalarea ferestrelor din PVC cu geamuri termopan duble sau triple ar putea fi soluția de care aveți nevoie!

Dar cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi copleșitor să o alegi pe cea mai bună oferta pentru casa ta.

Aici intervenim noi.

Echipa noastră de experți a alcătuit un ghid cuprinzător pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune ferestre cu geamuri termopan din Craiova în 2023.

De la diferitele tipuri de sticlă și rame până la clasificarea energetică și procesul de instalare, noi te acoperim. Spuneți adio ferestrelor vechi și salutați o casă confortabilă și liniștită. Haideți să găsim ferestre termopan perfecte pentru dvs!

Ce sunt ferestrele termopan cu geam dublu?

Ferestrele cu geam dublu sunt fereastre cu două straturi de sticlă care sunt separate de un spațiu umplut cu aer sau gaz inert. Acest spațiu izolant ajută la reducerea transferului de căldură prin fereastră, ceea ce înseamnă că va fi mai cald în timpul iernii și mai răcoros în timpul verii. Acest lucru va reduce factura ta de energie și va face casa ta mai confortabilă. Ferestrele cu geam dublu sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu aspectul casei tale.

Este important de menționat că ferestrele cu geam dublu nu sunt singura opțiune disponibilă pentru a îmbunătăți eficiența energetica a casei tale. Există și ferestre cu geam triplu, care sunt și mai izolante decât cele cu geam dublu, dar sunt și mai scumpe.

Avantajele ferestrelor din PVC cu geam termopan dublu sau triplu

Ferestrele din PVC cu geam termopan dublu sau triplu oferă o serie de avantaje, care includ:

  • Reducerea transferului de căldură prin fereastra, ceea ce face casa mai confortabilă și reduce factura de energie.
  • Reducerea zgomotului din exterior, ceea ce face ca casa ta să fie mai liniștită.
  • Îmbunătățirea siguranței casei tale, deoarece ferestrele din PVC cu geam termopan dublu sau triplu sunt mai greu de spart decât cele cu un singur strat.
  • Reducerea condensului pe ferestre, ceea ce poate ajuta la prevenirea dezvoltării mucegaiului și a altor probleme de sănătate.
  • Îmbunătățirea valorii casei tale, deoarece ferestrele cu geam dublu sunt o caracteristică populară și atractivă pentru potențialii cumpărători.

Factori importanți de luat în considerare atunci când alegi ferestre cu geam termopan

Atunci când alegi ferestre din PVC cu geam termopan dublu, există mai mulți factori importanți de luat în considerare, printre care:

1. Clasificarea energetică și valoarea Uw

Valoarea Uw este data de cantitatea de caldura (energie) care se pierde printr-o suprafata de 1 m² in fiecare secunda, in anumite conditii de temperatura (interioara si exterioara) si se masoara in W/m²K. Cu cat este mai mica aceasta valoare, cu atat pierderea de energie prin tamplarie este mai redusa.

Clasificarea energetică și valoarea Uw sunt factori importanți de luat în considerare atunci când alegi ferestre termopan. Clasificarea energetică se referă la cât de eficientă este fereastra la reținerea căldurii, iar valoarea uw se referă la cât de multă căldură poate trece prin fereastră. Cu cât este mai mică valoarea Uw, cu atât fereastra este mai eficientă energetic.

2. Tipuri de rame pentru ferestre termopan

Există mai multe tipuri de rame disponibile pentru ferestrele cu geam dublu, inclusiv:

Rame din lemn: sunt estetice și oferă o izolare bună, dar necesită întreținere regulată.

Rame din aluminiu: sunt durabile și ușor de întreținut, dar pot fi mai puțin izolante decât cele din lemn.

Rame din PVC: sunt ușor de întreținut și izolante, dar pot fi mai puțin estetice decât cele din lemn sau aluminiu.

3. Tipuri de sticlă pentru ferestre din PVC cu geam termopan dublu sau triplu

Există mai multe tipuri de sticlă disponibile pentru ferestrele cu geam dublu, inclusiv:

Sticlă termoizolantă: are un strat special între cele două straturi de sticlă, care ajută la reducerea transferului de căldură.

Sticlă laminată: este mai sigură decât sticla obișnuită, deoarece este concepută să se țină împreună în cazul spargerii.

Sticlă securizată: este mai dură decât sticla obișnuită și este concepută să se spargă în bucăți mici și inofensive în cazul spargerii.

4. Dimensiunea și stilul ferestrelor

Trebuie să iei în considerare dimensiunea și stilul ferestrelor atunci când alegi ferestre cu geam dublu. Este important să alegi dimensiunea potrivită pentru deschiderea existentă, și să ții cont de stilul casei tale pentru a alege ferestrele potrivite.

Întreținerea și curățarea ferestrelor termopan

Ferestrele cu geam dublu sunt ușor de întreținut și curățat, dar sunt câteva lucruri importante de știut pentru a le menține în stare bună:

– Curăță ferestrele cel puțin o dată pe an, folosind o soluție specială pentru curățarea sticlei și o lavetă moale sau o perie de curățare.

– Asigură-te că grilele și garniturile sunt curate și înlocuiește orice piese deteriorate.

– Verifică ferestrele pentru orice daune sau deteriorări și repară-le imediat.

Instalarea ferestrelor cu geam dublu

Instalarea ferestrelor cu geam dublu este o treabă importantă și ar trebui să fie realizată de un specialist. În general, procesul de instalare implică următoarele etape:

– Îndepărtarea ferestrei vechi și curățarea zonei de instalare.

– Măsurarea și tăierea ferestrei noi pentru a se potrivi cu deschiderea existentă.

– Așezarea ferestrei noi în deschidere și fixarea acesteia cu ajutorul șuruburilor.

– Adăugarea garniturilor și etanșărilor pentru a asigura o etanșare adecvată.

Concluzie

În concluzie, ferestrele din PVC cu geam termopan dublu sau triplu sunt o investiție excelentă pentru casa ta din Craiova. Acestea oferă o serie de avantaje, cum ar fi reducerea facturii de energie, îmbunătățirea confortului și siguranței casei tale.

Atunci când alegi cele mai bune termopane in 2023, pentru casa sau balcon, trebuie să iei în considerare mai mulți factori, cum ar fi clasificarea energetică, tipurile de rame și sticlă, dimensiunea și stilul ferestrelor. În plus, este important să le întreții și să le cureți regulat pentru a le menține în stare bună. Cu aceste informații în minte, îți vei putea alege cele mai bune ferestre cu geam dublu pentru casa ta din Craiova și te vei putea bucura de toate avantajele pe care le oferă. CONTACTEAZA-NE pentru o discutie!

Promotii si preturi speciale la toate produsele noastre

Contacteaza-ne in Craiova sau cere o oferta de pret.